В обществото в Швеция дебат за разширяването на Шенген не

...
В обществото в Швеция дебат за разширяването на Шенген не
Коментари Харесай

Петя Бурнева: Приемането на България в Шенген вероятно ще бъде отхвърлено от Швеция

" В обществото в Швеция спор за разширението на Шенген не съществува, няма интерес към тематиката. По-скоро настройките против това са политически.... В момента наподобява, че Швеция ще гласоподава негативно ".

Това съобщи за БНР Петя Бурнева, лекар на науките и учител в Швеция.

Според Бурнева приемането на България в Шенген евентуално ще бъде отхвърлено от шведския парламент поради противоречие на Социалдемократите и Шведските демократи с равнището на битката с корупцията и проведената престъпност:

" Двете партии са поредни в изказванията и позициите си. Говорителят по правните въпроси в Народното събрание на Швеция излезе с изказване, което се концентрира върху шведските ползи, той твърди, че контролът на границите на Европейски Съюз е от изключителна значителност за битката с престъпността. Посочва съществуващи проблеми с мигранти от България и Румъния ".

Бурнева посочи, че Шведските демократи са извънредно дясна партия и са известни с антимиграционните си политики:

" Тази партия до неотдавна беше по-скоро изолирана в Народното събрание, а сега е сътрудник на ръководещата коалиция. Има подписано съглашение, в което не се застъпва външната политика, и това им дава независимост да се водят от личните си политики ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР