В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие,

...
В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие

В обществото би трябвало да се възпита непоносимост към домашното принуждение, безапелационен е ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

 

" Благодаря на Момичетата от града за поканата да се включа в конференцията „ Заедно против насилието “ и да споделя позитивните резултати, които реализираме дружно с неправителствения бранш в битката против домашното принуждение ", написа той във Facebook.

 

Ето и цялостния текст на обявата му в обществената мрежа:

 

В обществото би трябвало да се възпита непоносимост към домашното принуждение, а „ нито една повече “ да се трансформира в статистика.

 

Благодаря на Момичетата от града за поканата да се включа в конференцията „ Заедно против насилието “и да споделя позитивните резултати, които реализираме дружно с неправителствения бранш в битката против домашното принуждение.

С разкриването на първата у нас „ Правна клиника “ даваме опция 100 каузи за домашно принуждение в София да бъдат водени, чакам при привършване на ресурса да бъдем известени, с цел да осигурим в допълнение финансиране.

 

От края на предходната година двойно повече дами могат да получат поддръжка с отварянето на втория спешен център за потърпевши от домашно принуждение. Досега на територията на Столичната община действаше един спешен център, който осигуряваше поддръжка на към 50 дами годишно. С отварянето на втори можем да обхванем над 100 потърпевши от домашно принуждение на година. След извоюван конкурс Фондация Асоциация Анимус/Animus Association Foundation дава обществената помощ на потърсилите протекция в предпазеното жилище. Кризисният център цели както да се ограничи рискът от наново принуждение по отношение на настанените лица, по този начин и те да получат следваща психическа помощ и поддръжка. Потърсилите протекция в спешния център, могат да останат изцяло гратис със своите деца и при вдишване на разходи от първа нужда до 6 месеца.

 

Подкрепяме организациите, които имат грижата за предварителна защита и потърпевши от домашно принуждение хора.
Заедно с претендентите за народни представители от ГЕРБ-СДС юрист Рая Назарян и Анна Александрова изразихме поддръжката си за законодателни ограничения за възстановяване на правната уредба и се присъединихме към апела на 35 неправителствените организации в идващия парламент измененията да бъдат признати. Във всяка правова страна би трябвало да има работещ механизъм, законодателна база и съответни институции.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР