В обществото е широко разпространено схващането, че всеки човек трябва

...
В обществото е широко разпространено схващането, че всеки човек трябва
Коментари Харесай

Лекар разкри защо не трябва да се пие много вода

В обществото е необятно публикувано схващането, че всеки човек би трябвало да пие най-малко 2 литра вода всеки ден. Това ще помогне за възстановяване на положението на косата, кожата, на храносмилането и производството на хормона на щастието. Но в действителност ли на тялото ни му е нужна 2 л вода? Руският доктор Юлия Краснова споделя, че поддържането на водния баланс е едно от главните правила за здравословен метод на живот. Тялото ни се състои от 90 % вода.

Но не би трябвало да прекалявате с приема на течности. До какво може да докара непотребната вода в тялото? " Преди да отговорим на този въпрос, дано разберем за какво изпитваме мощна жадност?

Една от главните аргументи е нарушаване на водно-солевия баланс в кръвта. Подобен развой се случва по време на спорт или в жегата, когато се потите доста или сте нервни ", споделя доктор Краснова.

" Но даже и при неналичието на болести и рискови положения, несъмнено не би трябвало да пиете повече от 3 литра вода дневно ", споделя още специалистът. " В огромни количества водата може да докара до съществени здравословни проблеми.

Например, нарасналото натоварване на бъбреците ще докара до оток, а панкреасът и черният дроб няма да действат обикновено ", разяснява лекарят.

В допълнение, измежду най-честите последствия от несъразмерната консумация на вода, доктор Краснова включва:

повишение на налягането;

главоболие;

понижен имунитет;

стомашно-чревни инфекции (поради разреждане на стомашен сок);

разреждане на кръвта и вследствие на това развиване на хипонатриемия, причиняваща унесеност, замаяност и загуба на съзнание;

оток на мозъка и белите дробове;
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР