В обширно интервю пред престижната европейска платформа TheMayor.eu кметът на

...
В обширно интервю пред престижната европейска платформа TheMayor.eu кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Тежестта на световните кризи пада върху общините

В обстойно изявление пред влиятелната европейска платформа TheMayor.eu кметът на Община Благоевград Илко Стоянов дискутира проблемите, пред които общините се изправят в изискванията на международна икономическа криза.

„В момента светът е в бурното море на икономическата рецесия. Опитвам се да работя по този начин, че да запазя бъдещото на Благоевград и да не разреша да потънем. Имаме капацитет да се справим“, споделя Стоянов в изявлението.

За потребностите от финансова децентрализация, всекидневните проблеми, с които се сблъсква Община Благоевград и какво се случва с парите на Общините в изискванията на международна рецесия – по тези и други въпроси кметът на Благоевград Илко Стоянов приказва пред европейската платформа TheMayor.eu.

От изданието означават, че мандатът на градоначалника е изпълнен с изключителни събития, измежду които коронавирус рецесия, избори, международна икономическа криза и войната в Украйна. Всички тези проблеми се отразяват и на локалната власт. „Когато ходя на работа всеки ден ме чакат най-малко 10 належащи казуса на масата и се постанова да приоритизирам. Не можем да се оправим с всички, макар политическата воля. Ние нямаме запаси. За това се фокусираме върху проблемите, които може да решим и върху това доколко може да ги решим. В момента светът е в бурното море на икономическата рецесия. Опитвам се да работя по този начин, че да запазя бъдещото на Благоевград и да не разреша да потънем. Имаме капацитет да се оправим. Надявам се рецесията да свърши и това да бъде ново начало за нас“, споделя в изявлението си Илко Стоянов. Той споделя, още, че е един от главните му цели за развиване на Благоевград е основаването на стратегическа рамка за бъдещето. По думите му, градът може да се съживи като се развие добра работна среда, привличане на вложители и внедряването на повече зелени ограничения във връзка с околната среда и климата. Цялото изявление може да намерите на страницата на изданието тук:
https://www.themayor.eu/en/a/view/ilko-stoyanov-municipalities-face-the-brunt-of-global-crises-10352
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР