В образователната система вървим заедно... Всички професии са важни, но

...
В образователната система вървим заедно... Всички професии са важни, но
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Фундаменталните промени в света ще се отразят и върху образованието

„ В просветителната система вървим дружно... Всички специалности са значими, само че в случай че имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти във всички останали области “. Това сподели пред БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

По думите му „ нищо не може да размени присъственото образование, само че всички просветителни системи ще търсят микса с цифровото “.

„ Днешните деца не просто би трябвало да бъдат цифрови ползватели, те ще живеят в епоха в дейно взаимоотношение с машини, логаритми, с изкуствен интелект. Фундаменталните промени в света към нас ще се отразят и върху просветителната система. Днешните деца ще сменят специалности в дейния си следващ живот. Всички специалности ще изискват по-интегрални умения “.

В предаването „ Неделя 150 “ министър Вълчев добави:

„ Около 1-2% от децата не са били ангажирани в просветителния развой през изключителното положение… Основното предизвикателство в този интервал беше с тези, които просто не желаят да се образоват “.

През есента МОН има подготвеност за пускане на образование в електронна среда според от обстановката.

„ Културата на нововъведения се уголемява. Има 600 новаторски учебни заведения. Нови образователни стратегии бяха въведени във всички класове. За първи път имаме приспособени образователни стратегии за учебните заведения в чужбина “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР