В образователната система годишно се отчитат около 270 000 отсъствия

...
В образователната система годишно се отчитат около 270 000 отсъствия
Коментари Харесай

Министър Цоков: Годишно се отчитат около 270 000 отсъствия на ученици по извинителни причини

В просветителната система годишно се регистрират към 270 000 отсъствия на възпитаници по извинителни аргументи, огромна част от които поради боледуване. Това сподели на конференция в Министерството на електронното ръководство министърът на образованието и науката проф..

Днес беше показан процесът по издаване на електронна здравна записка за опрощение на отсъствията на възпитаници от 1 до 12 клас. Електронната здравна записка ще се издава от 1 октомври, предава Българска телеграфна агенция. 

Средно на един възпитаник се падат по към 50 отсъствия по извинителни аргументи, което не е дребна цифра, означи проф. Цоков. По думите му след въвеждането на електронната здравна записка ще има по-добър взор върху проблемите с отсъствията на учениците.

Министър изясни, че ще се вижда на какво се дължат тези отсъствия и това ще бъде потребно за екипите за приобщаване и връщане на учениците в просветителната система.

Дигитализацията на здравната записка за учениците ще понижи и административната тежест и за учителите и шефовете, означи още Цоков.

Наличието на електронни бележки ще редуцира административната работа на класния началник сред два и три часа на месец, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР