В обръщението си към екипа на университетската болница Лозенец, премиерът

...
В обръщението си към екипа на университетската болница Лозенец, премиерът
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Без здравеопазване не може да има нормална държава

В обръщението си към екипа на университетската болница " Лозенец ", министър председателят Гълъб Донев сподели, че без опазване на здравето не може да има естествена страна, здрави и усмихнати деца, стопанска система в напредък и благоденстващо общество. Той насочи това послание по време на тържественото отбелязване на 75-годишнината от основаването на лечебното заведение.

Гълъб Донев разясни, че модерното опазване на здравето включва навременна и съответна здравна помощ както по земя, по този начин и по въздух. Той посочи, че заради тази причина петима лекари от екипа на болница " Лозенец " се включват интензивно в образованията по профилираната система за незабавна здравна помощ по въздух HEMS ".

Премиерът изрази признателност за цялостната отдаденост на лекарите и акцентира, че са трансформирали болница " Лозенец " в едно от най-важните и модерни лечебни заведения у нас. " Затова през днешния ден всеки пристигнал в болничното заведение пациент може да бъде сигурен, че ще получи съвременни и на европейско равнище здравни грижи ", безапелационен бе Гълъб Донев.

Министър-председателят напомни, че от 2003 година болничното заведение е учебно-клинична база към новооткрития Медицински факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Над 700 лекари са дипломиралите се, също и приключилите 160 задгранични жители, които са още една огромна горделивост и самопризнание към полагания труд за екипа на болница " Лозенец ".

Министър-председателят награди за висок професионализъм с плакет заместник-директора по здравната част на болничното заведение доктор Светлин Сталянов , декана на Медицинския факултет на СУ " Св. Климент Охридски " и шеф на Клиниката по акушерство и гинекология в " Лозенец " доцент доктор Дорина Асенова , и зам.-декана на Медицинския факултет на СУ " Св. Климент Охридски " и шеф на Клиниката по педиатрия в болничното заведение доцент доктор Йорданка Узунова.

Премиерът също посади едно от 75-те дръвчета за годишнината на " Лозенец ", както и взе присъединяване в първата копка за построяването на параклиса " Вяра, Надежда, Любов " в двора на болничното заведение. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР