В обръщение към нацията във връзка с ужасяващата стрелба в

...
В обръщение към нацията във връзка с ужасяващата стрелба в
Коментари Харесай

Тръмп след стрелбата: Безопасните училища стават приоритет

В послание към нацията по отношение на ужасяващата пукотевица в Паркленд, президентът съобщи, че държавното управление му ще се оправи с „ сложния проблем на душевното здраве “ , съобщи Washington Post, представен от "Фокус ".

17 убити и 17 ранени при пукотевица в учебно заведение във Флорида >>

Той прикани американците да „ основат просвета в страната, която прегръща достолепието на живота и да основат изпълнени със значение човешки връзки “.

Тръмп добави, че държавното управление му ще работи с щатските и с локалните управляващи „ с цел да направи учебните заведения по-сигурни “ и да се концентрират върху въпросите, свързани с психическото здраве.

Властите оповестиха, че стрелецът е бил лекуван в психиатрия, само че че не е посещавал терапия от година.

"Имало е толкоз знаци, че нападателят е душевен невменяем. Той даже е бил изхвърлен от учебно заведение за неприятно държание. Съседите и съучениците му са знаели, че той съставлява сериозен проблем. Винаги съобщавайте такива неща на управляващите, още веднъж и още веднъж! ", написа Тръмп в Туитър рано сутринта.

Тръмп не загатна нищо за контрола над огнестрелното оръжие по време на посланието си към нацията, макар че 19-годишният палач Никълъс Крус бил въоръжен с полуавтоматична пушка и огромен брой пълнители, когато нахлул в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас " малко преди края на часовете през вчерашния ден.

Това е учебната пукотевица с най-вече жертви в Съединени американски щати след убийството на 20 деца от началния курс и шестима възрастни в Санди Хук на 14 декември 2012 година, напомня Агенция Франс Прес.

Според организацията за надзор върху оръжията "Евритаун фор гън сейфти " от 2013 година до момента в Съединени американски щати е имало 290 случая на учебна пукотевица, а вчерашната е 18-ата от началото на годината.

Крус купил законно полуавтоматичната пушка преди година. Федералните закони позволяват на хора на възраст на и над 18 години да купуват дългоцевно оръжие, в това число от този тип автомати, напомня АП..

Стрелецът е в пандиза без право на гаранция

След няколкочасов разпит на 19-годишния стрелец от Флорида бяха повдигнати обвинявания в преднамерено ликвидиране на 17 души, съобщи Асошиейтед прес.

Четиринадесет оживели при стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас " са настанени в болница, съобщи Българска телеграфна агенция.

Никълъс Крус - към момента в болнична дреха, откакто бил приет в болница със затуднено дишане - е изпратен в пандиза без право на освобождение под гаранция.

Преди края на часовете през вчерашния ден в учебното заведение се задействала алармата за пожар и някогашните съученици на Крус помислили, че това е поредна образователна паника, при каквато те би трябвало да изоставен класните стаи.

Според полицията в този миг Крус, въоръжен с противогаз, димни гранати и огромен брой пълнители, разкрил огън със лична полуавтоматична пушка и избил 17 души.

Наша сънародничка за стрелбата във Флорида: Страшно беше >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР