В обръщение към финландския парламент в петък украинският президент Владимир

...
В обръщение към финландския парламент в петък украинският президент Владимир
Коментари Харесай

Защо трябва да удрят цивилни с ракети: Зеленский пред финландския парламент

В послание към финландския парламент в петък украинският президент Владимир Зеленский съобщи, че " съветските военни са блъснали железопътния терминал ", и добави, че " има очевидци, има видеозаписи, има остатъци от ракети и мъртви хора "

Той разказва железопътния терминал като " елементарен " и " редови ", с " препълнени хора, чакащи влаковете да бъдат евакуирани към безвредна територия ", съобщи CNN.

" Защо им е нужна тази война против Украйна? Защо би трябвало да удрят цивилни с ракети? Защо е тази свирепост, на която светът стана очевидец в Буча и други градове, освободени от украинската войска? ", попита Зеленский.

 

Макар да споделя, че " борещите се за независимост " би трябвало да бъдат подкрепяни, Зеленский прибавя, че " елементарните хора схващат тези неща и тази идея повече от някои авторитетни водачи. По-малките страни го схващат по-добре от някои от огромните. "

Виртуалното послание пред финландския парламент в петък беше двадесет и третото послание на Зеленский пред задграничен парламент, откогато Русия нахлу в Украйна.

Руското министерство на защитата опроверга изказванията на Киев, че една от ракетите му е била ориентирана към железопътна гара в украински град в Донбас. Съобщава се, че в Краматорск в петък са починали минимум 30 цивилни и над 100 са били ранени.

Според Москва на фотоси, споделени от очевидци, се виждат парчета от ракета " Точка У " - оръжейна система, която " употребяват единствено украинските сили " .

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР