В обложката на песента е нарисуван слънчоглед - националното цвете

...
В обложката на песента е нарисуван слънчоглед - националното цвете
Коментари Харесай

Pink Floyd ще издадат първата си нова музика от 28 години насам, като песента ще бъде в подкрепа на Украйна

В обложката на песента е нарисуван слънчоглед - националното цвете на Украйна - от кубинския художник Йосан Леон.

Pink Floyd ще издадат първата си нова музика от 28 години насам, като песента ще бъде в поддръжка на народа на Украйна, оповестява „ Дейли Мейл “. Песента се назовава Hey Hey Rise Up и ще бъде издадена на 8 април, като приходите от нея ще бъдат предоставени на украинската филантропична помощ. Това ще бъде първата истинска музика, записана дружно като група след The Division Bell от 1994 година

Към 76-годишния Дейвид Гилмор и 78-годишния Ник Мейсън се причисляват дългогодишният басист на групата - 60-годишният Гай Прат, и 57-годишният Нитин Савни на клавишните по време на загадка звукозаписна сесия предходната сряда.

Песента включва и вокалите на украинския артист Андрий Хлевнюк от рок и поп групата Boombox, взети от клип, който той разгласява в Instagram и на който пее на площад в Киев. Той пее патриотичната украинска протестна ария " Ой, алена калина на поляна ", написана по време на Първата международна война, предава БГНЕС.

Заглавието на песента на Pink Floyd е взето от последния ред на песента, който се превежда като: " Хей, хей, стани и се радвай ".

Гилмор, който има украинска снаха и внуци, съобщи: " Ние, както и доста други хора, изпитвахме гняв и отчаяние от този противен акт на навлизане в самостоятелна, мирна и демократична страна и избиването на нейния народ от една от най-големите международни сили ". Докато написа песента, Гилмор беседва с Хлевнюк, който по думите му се възвръща в болница след раняване от минометен шрапнел.

Той сподели: " Пуснах му малко от песента по телефонната линия и той ми даде благословията си. И двамата се надяваме в бъдеще да създадем нещо дружно “.

Говорейки за песента, той добави: " Надявам се, че тя ще получи необятна поддръжка и гласност. Искаме да съберем средства за филантропични благотворителни организации и да повишим морала. Искаме да изразим поддръжката си за Украйна и по този метод да покажем, че по-голямата част от света счита, че е изцяло неправилно една свръхсила да нахлува в самостоятелната демократична страна, в която се е трансформирала Украйна “.

На 11 март в известие на формалния уеб страница на Гилмор се споделя: " За да подкрепим света в безапелационното наказание на съветското навлизане в Украйна, от през днешния ден творбите на Pink Floyd от 1987 година насам и всички солови записи на Дейвид Гилмор се отстраняват от всички снабдители на цифрова музика в Русия и Беларус ".

Видеоклипът към песента е сниман от известния режисьор Мат Уайткрос в същия ден, в който е записана песента, като Андрий пее на екрана, до момента в който групата свири.

Гилмор изяснява: " Записахме песента и видеото в плевнята ни, където направихме всички наши излъчвания онлайн Von Trapped Family по време на блокирането “.

В обложката на песента е нарисуван слънчоглед - националното цвете на Украйна - от кубинския художник Йосан Леон. Тя е отпратка към дамата, която се изправила против съветските бойци, казвайки им да вземат от нея слънчогледови семки, които да носят в джобовете си, тъй че когато умрат, да израснат слънчогледи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР