В областта е възобновено присъственото обучение на учениците от първи

...
В областта е възобновено присъственото обучение на учениците от първи
Коментари Харесай

Колко ученици се върнаха в класните стаи в Монтанско

В региона е обновено присъственото образование на учениците от първи до четвърти клас след тестване с щадящи бързи антигенни проби за COVID-19.

Тествани са 103 възпитаници от 14 паралелки и резултатите на всички са негативни, оповестиха от МОН.

Изследването се е състояло в пет учебни заведения, в чиито здания не е имало изборни секции: в Основното учебно заведение в село Замфирово, ОУ в село Смоляновци, ОУ в село Ковачица, ОУ в град Чипровци и в Средното учебно заведение в Медковец.

Изследването се прави в класните стаи на паралелките и в него вземат участие учители - класни ръководители, медицински експерти и посредник. Продължава тестването в останалите учебни заведения в региона - на възпитаници, чиито родители са изявили предпочитание, и искащите са повече от 50 % в паралелка.

Очаква се на 16 ноември в класните стаи да влязат още над 900 възпитаници в 69 паралелки, с което общо броят на учениците, започващи присъствено образование, ще е 1018 в 86 паралелки.

Броят на родителите в област Монтана, които желаят децата им да стартират присъствено образование след тестване, се усилва непрестанно. Над 100 възпитаници в допълнение ще се върнат в класните стаи, съгласно последното изследване на желанието на родителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР