В областните дирекции в Плевен, Русе и Велико Търново са

...
В областните дирекции в Плевен, Русе и Велико Търново са
Коментари Харесай

В три града вече има специализирани екипи за борба с телефонните измамници, обяви вътрешният министър

В регионалните дирекции в Плевен, Русе и Велико Търново са обособени независими екипи за битка с телефонните измами. Това разгласи вътрешният министър Валентин Радев по време на брифинг, на който показа управническата стратегия на държавното управление в частта " Обществен ред и сигурност ", оповестява " Фокус ".

По думите му точно в тези градове е съсредоточен контингентът, който се занимава с сходни измами. Радев добави, че още при започване на 2017 година е образуван независим отдел " Измами " към Национална полиция, където се работи главно по противопоставяне на телефонните измами. Предстои и основаването на взаимна работна група от представители на прокуратурата, полицията и следствената работа, която би трябвало да предложи ефикасни ограничения за битка с такива престъпения.

Вътрешният министър уточни още повишението на сигурността на страната, миграционната политика и битката с тероризма като други цели пред Министерство на вътрешните работи по време на мандата на държавното управление. Радев добави, че след случая в Асеновград, където се стигна до пердах сред българи и роми, последван от митинги на локалното население с искане за изселване от града на всички незаконни поданици и срутване на противозаконните постройки, се разисква построяването на полицейски ръководства във всички сходни места.

Той добави, че щатът за сходни полицейски ръководства към този момент е подготвен. Оставало единствено да се уточнят на кои места в България ще е нужно построяването на ръководствата.

Радев сподели още, че за първите седем месеца на годината са назначени 778 нови полицейски чиновници. За същия интервал на 2016 година са постъпили 197 души.

Вътрешният министър разгласи, че е планувано и увеличение на броя на стационарните камери по пътищата. Голяма част от сегашните пък щели да бъдат ремонтирани. По думите му доста значима мярка е построяването и внедряването на обединен център за битка с нарушаванията по пътищата, като към този момент е оповестена публичната поръчка за него.

Валентин Радев сподели още, че досега са усвоени малко над 57 млн. евро от отпуснатите от Европейската комисия 160 млн. за защита на границата. Той посочи, че срокът за усвояването им е продължен, само че не посочи с какъв брой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР