В Областната дирекция на МВР във Видин е започнало разследване

...
В Областната дирекция на МВР във Видин е започнало разследване
Коментари Харесай

Млада жена от Видинско стана поредната жертва на онлайн измама за много пари

В Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин е почнало следствие на капиталова машинация .

Според първичните данни 30-годишна жена от град Дунавци решила да влага в криптовалута и попадайки на реклама в интернет, се е записала в платформа. На мобилния си телефон получила позвъняване от британски номер .

С нея разговарял мъж, който на български език я убедил да преведе пари по разнообразни банкови сметки , с цел да завоюва от борсата за криптовалути. За ръководство на инвестицията „ брокерът “ настоял да конфигурира приложение на телефона си , с цел да я съветват.

Последвали още диалози и „ съвещания “ посредством WhatsApp . За времето от 6 февруари до 11 март посредством електронно банкиране дамата превела обилни суми по разнообразни сметки . На 11 март тя е деинсталирала приложението от телефона си, а през вчерашния ден подала сигнал в полицията, че е излъгана. По случая е формирано досъдебно произвеждане , като материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

От полицията напомнят, че има растеж на получаваните сигнали от български жители , изгубили обилни суми след вложение в лъжливи онлайн платформи, претендиращи да са лицензирани медиатори. Антимафиотите насочиха съвет жителите да бъдат деликатни към всевъзможни оферти за вложения , получени онлайн.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР