В областната дирекция на МВР гостуваха две 14-годишни момичета от

...
В областната дирекция на МВР гостуваха две 14-годишни момичета от
Коментари Харесай

Ученички намериха портфейл с пари в Търговище и го върнаха

В регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи гостуваха две 14-годишни девойки от Търговище - ученички в VIII-в клас на Професионалната гимназия по икономическа информатика „ Джон Атанасов “ в града, оповестиха от полицията.

Ученичките бяха признати от основен контрольор Светлин Петев - шеф на Районно управление-Търговище, който им връчи благодарствени грамоти.

На 30 октомври двете приятелки, разхождайки се в централната част на Търговище, се натъкнали на паднал на земята мъжки кожен портфейл, съдържащ сумата от 400 лева и документи за идентичност на притежателя, който работел в чужбина и се върнал в страната за малко.
свързани новини6799на 27.04.2018
Двете ученички незабавно отишли в полицията и предали движимостта на дежурен чиновник. Полицейските чиновници навреме открили притежателя и му върнали портфейла. Младият мъж сърдечно е благодарил на девойките за хубавия им жест, споделяйки, че по-голямото му терзание било за вероятно изгубените документи.

Гл. контрольор Светлин Петев връчи на осмокласничките Габриела Иванова и Мария Стоянова грамоти с признателност за проявената от тях висока гражданска отговорност и героизъм.

Началникът на РУ-Търговище акцентира, че постъпката им е почтена за почитание, и им пожела да не престават с държанието си да дават добър образец на своите съученици и другари.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи е изпратено благодарствено писмо и до шефа на образователното заведение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР