В Областната дирекция на ДФ Земеделие“ във Варна се проведе

...
В Областната дирекция на ДФ Земеделие“ във Варна се проведе
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Областната дирекция на Фонд Земеделие

В Областната дирекция на Държавна фирма „ Земеделие “ във Варна се организира ден на отворените порти. Земеделски производители и животновъди бяха съветвани от Айрие Ибрямова – шеф на Дирекцията, Росен Коцев – шеф на Дирекцията в София, и Маргарита Кожухарова от Министерството на земеделието.

Айрие Ибрямова напомни, че във Варненска област има 1421 аграрни производители, които са получили над 2,7 млн. лева по схемата за единно заплащане на повърхност.

Един от присъстващите, който е пчелар, предизвести, че българските магазини са залети с мед, импорт от Китай и Украйна, които подбиват пазара на нашите пчелари. Беше подложен и въпросът за това, че няма протекционизъм за българското пчеларство, макар многократните сигнали за противозаконен импорт.

Маргарита Кожухарова разяснява: „ Не се изнася към Запад, тъй като Запад и България сме обединен европейски пазар, има свободно придвижване на артикули и услуги. Българският мед, отивайки към Германия, не се води към този момент експорт “.

Стоян Георгиев, който има плантация с 800 овце, запита за какво страната заплаща единствено за първите 300 по 80 лева помощ, а за всички останали тя е 60 лева Той уточни също, че прекомерно постоянно се ревизират стадата, което води до проблеми.

„ Тази година за първи път съм си помислил едното стадо да го продам. В последните 3 години това не е печеливш бизнес “.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР