В областната болница в Монтана изграждат площадка за медицински хеликоптери.

...
В областната болница в Монтана изграждат площадка за медицински хеликоптери.
Коментари Харесай

Една от площадките за медицински хеликоптери може да е в МБАЛ-Монтана

В регионалната болница в Монтана построяват площадка за медицински хеликоптери. Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев прегледа терена.

Една от площадките за хеликоптери за незабавната помощ по въздух може да бъде в МБАЛ " Доктор Стамен Илиев " в Монтана. Лично служебният министър лекар Асен Меджидиев обходи терена и съобщи:

" Ще дава опцията самото лечебно заведение да направи документите и публичната поръчка, тъй че по отношение на техните потребности, на най-хубавото място, откакто консултантите от Министерство на превоза и Министерство на защитата дойдат да си кажат мнението къде да бъде позиционирана, вие да я изградите ".

Вече са набрани медиците, които ще обслужват въздушните коли за спешна помощ в страната. Курсът на образование стартира след седмица.

" Много искащи имаме. Програмата е подготвена! След седмица започваме образованието, което ще бъде 10 на ден. То ще се организира във ВМА. Засега ние избираме единствено анестезиолози и специализанти по анестезиология. В регионалната болница в Монтана лекар Меджидиев беше за откриването на нов цифров графичен рентгенов уред в отделението по пулмология. За него Здравното министерство отпусна 360 000 лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР