В Областната администрация в Сливен обсъдиха пресичане на евентуални схеми

...
В Областната администрация в Сливен обсъдиха пресичане на евентуални схеми
Коментари Харесай

Обсъдиха пресичане на евентуални схеми за купуване на гласове чрез дърва за огрев

В Областната администрация в Сливен разискаха секване на възможни схеми за пазаруване на гласове посредством даване на дърва, оповестиха от пресцентъра на институцията.

В срещата участваха регионалният шеф Минчо Афузов и управленията на ОД на Министерство на вътрешните работи, Югоизточното държавно дружество (ЮИДП) и шефовете на държавни горски стопанства.

Минчо Афузов уточни, че има опити да се купуват гласоподаватели против обещания за дърва. Често в схемата вземат участие и кметове на обитаеми места , в чиито пълномощия е правенето на описите за доставка на дърва на преференциални цени.

В хода на срещата стана ясно, че някои кметове, вместо да изготвят настоящи информации с имена на обществено слаби, с право на по-евтини дърва за огрев, употребяват непосредствено изборните описи.

Директорът на ЮИДП Димчо Радев осведоми, че някои частни компании са отказали да извършват поръчки за доставка на дърва, обосновавайки се с високите цени на горивата и високата себестойност. Това е довело до спомагателен напън върху търсенето в складовете на държавните горски стопанства.

На работната среща бе реализирано единодушие да се търсят всички благоприятни условия за стимулиране на добива и търговията с дърва за популацията, както и да се вземат ограничения против възможна далавера с цените на дървения материал.

Участниците се сплотиха към предлагането на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи комисар Димитър Величков, при подозрения за следен избор посредством дървата за отопление, описите, направени от кметовете на обитаеми места, да се дават и на институциите, ангажирани със законосъобразността на изборния развой.

" Ще бъдем безкомпромисни при сигнали за пазаруване на гласове против о бещания за дърва ", бе безапелационен регионалният шеф Минчо Афузов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР