В Областна дирекция Инспекция по труда-Стара Загора тече проверка по

...
В Областна дирекция Инспекция по труда-Стара Загора тече проверка по
Коментари Харесай

Влак премина през краката на служител в Мини Марица-изток по време на работа

В Областна дирекция " Инспекция по труда " -Стара Загора тече инспекция във връзка трудовата акцидент, която се случи тази неделя в рудник " Трояново-1 “ от комплекса " Мини Марица-изток “. Това заяви за Агенция " Фокус " Елена Желязкова, която е шеф отдел " Безопасност на труда и контролна активност " в институцията. Инцидентът е станал на 8 януари, а инспекция по случая е почнала незабавно.

" Колегите са на терен от 8 януари. Работи се по определяне на аргументи и условия, събират се документи и пояснения от очевидци на злополуката. Нямаме приключена информация, която може да споделим към сегашния миг.

Срокът за привършване на инспекцията е един месец. Работят по едно и също време доста институции. Води се досъдебно произвеждане, Прокуратурата също прави следствие. Има още доста работа по случая и към момента нямаме дефинитивно мнение ", сподели Елена Желязкова. 

Инцидентът се е случил по време на ремонтни действия на железопътна линия. Влак е минал през краката на Румен Станков от Стара Загора до момента в който е заварял релските. На мястото са били трима души, като двама от тях са съумели да се дръпат, само че краката на Румен са премазани. Към момента той се намира в УМБАЛ " Проф.д-р Стоян Киркович " -Стара Загора с два ампутирани крайници, без заплаха за живота. Близките на потърпевшия мъж, обаче, споделят, че никой от работното място досега не се е свървал с тях и търсят информация в обществените мрежи от хора, които може би са очевидци на случая. По думите им от управата на " Мини Марица-изток " се пробват да покрият случая. 

Потърсихме и позицията на работодателя и от там обясниха тези постове с техническа детайлност, защото прочувствените усещания на човек в подобен миг са по-обострени. " По случая при нас работят три самостоятелни една от друга вътрешни комисии, които да дадат на управлението задоволително справедлива визия за случая. Все още нямаме никакъв отчет и не можем да дадем спомагателна информация. В непрестанен контакт сме със фамилията. Имаме подготвеност да им окажем както финансова поддръжка, по този начин и психическа помощ - за тях или за Румен “, сподели Александър Камберов, началник на административния отдел на сдружението.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР