В Областна администрация Варна се проведе първата информационна среща във

...
В Областна администрация Варна се проведе първата информационна среща във
Коментари Харесай

Във Варна ще отвори врати регионален център на социалната и солидарна икономика

В Областна администрация Варна се организира първата осведомителна среща по отношение на реализирането на план П41 “Развитие на обществената стопанска система “, част от детайла „ Следващо потомство ЕС„ (2021-2024г.) от Плана за възобновяване и резистентност, показан от заместник-министър Надя Клисурска. В събитието, което се провежда от Министерството на труда и обществената политика и Областна администрация  Варна, участваха заместител регионалните шефове на Варна, Шумен, Търговище и Добрич, представители на локалните управляващи, обществени сътрудници и обществени предприятия от района.

Заместник-министър Надя Клисурска  информира присъстващите, че бюджетът на план „ Развитие на обществената стопанска система “ е 27 млн. лева Той планува да се изградят 6 районни центъра (фокус точки) на обществената стопанска система в градовете Варна, Бургас, Ловеч, Благоевград, Пловдив и Габрово. Целта им е да се насърчи дигитализацията на работните процеси в обществените предприятия и да се поддържа районната конкурентоспособност на обществената стопанска система. Във всички шест града са обезпечени здания, в които ще се обитават районните центрове. Във Варна  офисът ще  се обитава на ул. „ Цар Симеон I “ №  26.   Очаква се той да отвори порти в  края на  месец  март, като сега се реализира асортимент на екипа, който ще координира активността по плана.

„ Регионалните центрове на обществената и солидарна стопанска система ще имат значима роля за създаване на връзки сред участниците на пазара, ще оказват техническа, логистична и информационна поддръжка за създаване на мрежи от предприятия за произвеждане и разпространяване на продукцията. Дейностите им ще включват присъединяване в изложби, тържища, конгреси, събития и конференции, свързани с развиването на обществената и солидарна стопанска система в България “,  подчерта заместник-министър Надя Клисурска. Цел на плана е да се развият изцяло политиките, свързани със обществената стопанска система и да активираме стопанските субекти, без значение от тяхната правно организационна форма, да се записват в регистъра на обществените предприятия, добави тя. Ще бъде основана цифрова платформа, която ще даде опция да се построяват мрежи от обществени предприятия и те да осъществят по-лесно своята продукция. По Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027 г.) са планувани 43 млн. лв., които да бъдат ориентирани към обществените предприятия и за основаване на обществени нововъведения. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР