В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за планиране

...
В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за планиране
Коментари Харесай

На работна среща в Областна администрация обсъдиха новите социални услуги

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за обмисляне на дейностите по разработване на новата Национална карта на обществените услуги.

Срещата бе ръководена от заместник-областния шеф Антоний Андонов и в нея взеха присъединяване шефът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне Георги Вишнаров и специалисти от Областна администрация, РДСП и общините Сливен, Котел и Твърдица.

Участието в основаването на Националната карта на обществените услуги е част от отговорностите на общините и регионалните администрации по новия Закон за обществените услуги. Изработването ѝ е комплициран развой, обвързван с набиране на настояща статистическа информация за здравния и демографски статус на популацията от общините, осъществяване на разбор и обмисляне на потребностите от обществени и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и регионално равнище.

На срещата бе докладвана готовността на общинските администрации да дават нужната статистическа информация и своите разбори за потребностите от обществени услуги на общинско равнище. Набелязани бяха периоди за показване и обобщаване на цялостната информация. В процеса на одобряване на общинските планове за даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги е очакван и едномесечен период за публично разискване.

Окончателният регионален документ ще бъде препоръчан за включване в Националната карта на обществените услуги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР