В област Варна се изпълняват 10 проекта по Оперативна програма

...
В област Варна се изпълняват 10 проекта по Оперативна програма
Коментари Харесай

Проекти за над 258 млн. лв. се изпълняват по ОП Околна среда във Варненско

В област Варна се извършват 10 плана по Оперативна стратегия " Околна среда “ на обща стойност над 258 млн. лева От тях ОПОС обезпечава безплатно над 200 млн. лева, вложени в ограничения за възстановяване качеството на живот на хората в региона и в запазване на естествените запаси, научи Varna24.bg от Областния информативен център.

С финансиране по Оперативна стратегия " Околна среда “ се извършва план за създаване на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от ВиК- Варна ООД. Реконструират се общо 22,5 км магистрални и довеждащи водопроводи. По този метод ще бъде решен казусът с обезпечаване на непрестанно водоподаване към вилните зони и курортните комплекси на изток от град Варна. Изграждат се и се реконструират общо 80,8 км канализационни мрежи и 1 канално-помпена станция, с което в допълнение над 270 000 поданици ще се употребяват от усъвършенствани услуги на филтриране на отпадъчните води.

ОПОС подкрепя вложенията в бранш " боклуци “ в региона. Рекултивирани са старите депа за битови боклуци на общините Бяла, Ветрино, Девня и Суворово. Рекултивацията преобразува нечистите и неизползваеми области във функционали и устойчиви територии, като предотвратява замърсяването на почвите, подпочвените води и въздуха. Благодарение на Оперативна стратегия " Околна среда “ в област Варна са рекултивирани депа с обща повърхност 28,13 хектара.

Качеството на атмосферния въздух е измежду главните цели на Оперативна стратегия " Околна среда “. Един от методите за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха е модернизацията на градския превоз, посредством замяна на старите транспортни средства с нови, екологични и ефикасни. Градският превоз във Варна ще бъде осъвременен с доставката на 60 електрически рейса и 62 зарядни станции. Това ще усъвършенства транспортната услуга и атрактивността на градския превоз измежду жителите и гостите на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР