В област Търговище не се налага обявяване на грипна епидемия.

...
В област Търговище не се налага обявяване на грипна епидемия.
Коментари Харесай

Не откриха причина да се обяви грипна епидемия и в област Търговище

В област Търговище не се постанова оповестяване на грипна зараза. Нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) по последни данни е 163,09 на 10 хиляди души, при приблизително за страната 159,38 на 10 хиляди души. Това оповестиха в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Търговище.

За оповестяване на грипна зараза може да се мисли, в случай че равнището се увеличи и до стойност над 200-220 на 10 хиляди души, показаха здравните управляващи.

Справка демонстрира, че през последните две седмици в района има лек спад на записаните случаи на ОРЗ, до момента в който в интервала 1-14 януари те са били 86 на ОРЗ и 96 на остри заразни заболявани, то от 15-и до 21 януари те са надлежно 60 и 23 случая.

Здравните управляващи показват още, че проби за проучване в Националната референтна лаборатория " Грип и ОРЗ " са взети и се вземат ежедневно от сентинелните практики. Резултатите от изпратените в София проби, взети в края на тази и предходната седмица, се чака да дойдат на по-късен стадий – най-късно в края на идната седмица, прецизираха от екипа на РЗИ. От направените досега бързи проби в Областната болница в Търговище и в Самостоятелната медико-диагностична лаборатория “Рамус ” в Омуртаг и Търговище е изолиран грип вид " А ". 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР