В област Търговище 160 самотни възрастни хора ще получат лично

...
В област Търговище 160 самотни възрастни хора ще получат лично
Коментари Харесай

Раздават дезинфектанти на самотни хора в област Търговище

В област Търговище 160 самотни възрастни хора ще получат персонално в дома си препарати за стерилизация. Те са поданици на петте общини в района и са избрани по отношение на националната стратегия за даване на грижи в домашна среда, заяви Гергана Георгиева - шеф на районен съд "Социално подкрепяне "/РДСП/ в Търговище, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички подкрепени са на възраст над 65 години, самотно живеещи и нямат опция за самообслужване. По общините разпределението им е: 61 за Търговищка, 39 за Антоновска, 23 за Поповска, 22 за Омуртагска и 15 за Опака.

За ангажираните с доставката чиновници на Регионалната дирекция са набавени нужните защитни костюми. Те са за еднократна приложимост и все още от Дирекцията нямат терзания по повод сигурността на чиновниците.

Безплатно паркиране в Търговище

Амбицията е препаратите за стерилизация да бъдат предоставени в най-кратки периоди. Това е изпълнимо, в случай, че лицата са на посочените адреси и отворят домовете си, с цел да получат указаните дезинфектанти, разяснява Георгиева.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР