В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, но е

...
В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, но е
Коментари Харесай

Каква е обстановката у нас след започналите снеговалежи

В област Стара Загора пътната конюнктура e спокойна, само че е динамична, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният оператор в Областното пътно ръководство - Стара Загора (ОПУ - Стара Загора). На терен са работили общо 13 машини, които са почиствали и опесъчавали.

Температурата на прохода Шипка е минус четири градуса, сега вали сняг, пътната настилка е заснежена и обработена, а видимостта е добра. На другия старопланински проход в област Стара Загора - Хаинбоаз, също вали слаб сняг, видимостта също е добра и пътните настилки са мокри и обработени. Температурата е минус един градус.

В региона на Павел баня, Шипка, Гурково, Мъглиж и село Ягода също вали влажен сняг.

На автомагистралите „ Тракия " и „ Марица " настилките са сухи, а видимостта е добра.

Ограничава се придвижването на моторни транспортни средства над 12 т по пътя I-2 Русе - Разград и пътя I-5 Русе - Велико Търново на територията на област Русе, заради изобилен снеговалеж. Това оповестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура ".

Пътищата от републиканската мрежа в област Добрич се обработват срещу замръзване и са проходими при зимни условия. Това сподели дежурният в Областно пътно ръководство - Добрич (ОПУ) за Българска телеграфна агенция.

Няма затворени за придвижване пътища. Снеговалежът е почнал малко преди 7:00 часа сутринта.

Четири машини обработват пътя Добрич - Силистра, защото там има по-обилен снеговалеж и предпоставки за навявания и поледици. Машини на ОПУ - Добрич обработват също и артериите Добрич - Варна, Добрич - Генерал Тошево - граничен пункт " Кардам ", следва да стартира обработка и на пътя Добрич - Балчик, сподели още дежурният.

Той посочи също, че са в подготвеност да реагират и с още техника, в случай че се наложи.

Сняг вали над цялата област Търговище, пътната конюнктура е спокойна. Това заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областното пътно ръководство в Търговище (ОПУ). На терен са 20 машини, които опесъчават настилките.

Образувалата се снежна завивка е минимална. В района няма регистрирани пътни катастрофи. Въпреки снеговалежа видимостта е добра, няма мъгла и вятър.

Температурите са от един до минус един градуса. След вчерашните съвсем 20 градуса, земята и топла и снегът не се задържа, сподели дежурният. По данни на Метеорологичната обсерватория в града на 19 януари оптималната записана температура е била 19,8 градуса, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на институцията Красимира Стойчева.

Ограничено е придвижването по път II-19 Симитли - Разлог /Проход,,Предел``/ за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета, заради изобилен снеговалеж и снегопочистване. Трафикът се контролира от " Пътна полиция ".

Интензивен е трафикът за товарни коли на излаз на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), оповестиха на уеб страницата си от Главната дирекция „ Гранична полиция " - Министерство на вътрешните работи.

По границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам " и „ Дунав мост Видин " на излаз за товарни коли.

По границата със Сърбия трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " на излаз за товарни коли. На пункта „ Калотина " се правят строително-монтажни действия, които постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.

По границата с Турция е натоварен трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " на излаз за товарни коли.

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Гърция. През граничните пунктове „ Маказа ", „ Златоград " и „ Ивайловград " могат да минават единствено леки коли и микробуси.

По границата с Република Северна Македония трафикът е естествен на всички гранични пунктове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР