В област се увеличават училищата, които търсят студенти доброволци да

...
В област се увеличават училищата, които търсят студенти доброволци да
Коментари Харесай

Все повече училища в област Велико Търново търсят доброволци за учители

В област се усилват учебните заведения, които търсят студенти доброволци да поемат часовете на болните от Covid-19 учители.
43-ма са учителите в региона, които сега не водят занятия поради заболяване от Covid-19, сочат данните на РЗИ, представени от БНР.
 Учители заплашват с отпуски и овакантяване, в случай че няма онлайн образование Учители заплашват с отпуски и овакантяване, в случай че няма онлайн образование
Сигурна съм, че има доста случаи на ковид, само че няма задоволително тестване, по тази причина формалният брой не е огромен. Това съобщи учителка о...
Местата на болните педагози главно се заемат от студенти от Педагогическия факултет на ВТУ, заяви деканът проф. Венка Кутева:
„ Вече ни търсят от няколко общини и ни молят да подаваме студенти. Вървят над 30 студентите доброволци от Педагогическия факултет, които заместват в разнообразни учебни заведения. В момента търсям в електронната система студенти, които са с непрекъснат адрес в община, с цел да влязат там да заместват “.
44% от учебните заведения в региона са на отдалечено образование, в това число за началния и прогимназиалния стадий, поради заболели педагози и възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР