В област Разград от началото на годината са установени 33-ма

...
В област Разград от началото на годината са установени 33-ма
Коментари Харесай

В област Разград са установени 33-ма работници, полагащи труд без договори

В област Разград от началото на годината са открити 33-ма служащи, полагащи труд без контракти. Нарушенията са установени при осъществените девет взаимни инспекции на специалисти от Инспекцията по труда и Регионалния съвет на КНСБ в Разград, заяви регионалният координатор на конфедерацията Грациела Ранкова. Тя посочи, че работодателите, позволили недекларирана претовареност са глобени.

Един от главните цели за КНСБ е битката със сивата стопанска система, която по данни на Национална агенция за приходите, нанася вреди в размер на над 400 млн.лв. годишно на бюджета, разяснява още Ранкова.

По думите на Ранкова секторите с максимален растеж нарушавания са селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството. Местната конструкция на КНСБ в Разград е съдействала за подаване на сигнали от жители и в областта на образованието, строителството, търговията, културата. По всички сигнали са осъществени инспекции от съответните институции и при съществуване на нарушаване, са подхванати нужните ограничения към съответните компании или институции, означи Грациела Ранкова. Тя добави, че КНСБ упорства за дълготрайно и стабилно финансиране на ограниченията за справяне с недекларирания труд, както и точни национални данни по тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР