В област Плевен влизат по-строги мерки за справяне с Covid-19.

...
В област Плевен влизат по-строги мерки за справяне с Covid-19.
Коментари Харесай

По-строги Covid мерки влизат в сила в Софийска област, Плевен и Ловеч

В област Плевен влизат по-строги ограничения за справяне с Covid-19. За обектите със зелен документ се вкарва 50 % ограничаване за потреблението.

До 18 февруари се стопират извънкласните действия. Непълнолетните не могат да посещават молове без родители. В повече дни – до 21 февруари, е възбраната за наличието им в питейни заведения след 22 часа.

Според регионалния шеф Иван Янчев „ ограниченията са умерени “. „ Не са нито свръхразхлабени, нито несъразмерни. Гледаме да има баланс. “

В област Ловеч от 00.00 ч. през днешния ден за две седмици са в действие по-строги противоепидемични ограничения поради оформилата се трайно през последната седмица междинна заболяемост от съвсем 1500 на 100 хиляди души население.

Заповед на РЗИ-Ловеч обектите и дейностите на закрито, за които се изисква зелен документ, се вкарват ограничавания за потребление на не повече от 50 % от потенциала.

Не се позволяват визити на малолетни и малолетни лица без компаньон - родител или аставник, в заведенията за публично хранене и в комерсиалните центрове.

Втория период стартират присъствено учениците от 1 до 4 клас, както и учениците от слетите паралелки. Останалите възпитаници от 5 до 12 клас ще учат на ротационен принцип, като тази седмица в класните стаи се завръщат 7, 8, 10 и 12 клас, а идната седмица учениците от 5, 6, 9 и 11 клас.

През миналата седмица набъбнаха и инфектираните с ковид, които се лекуват в лечебните заведения. По информация на РЗИ, хоспитаризираните през вчерашния ден бяха 155. За в този момент в лечебните заведения има задоволително свободни кревати за болни с Covid.

И в Софийска област влизат в действие нови противоепидемични ограничения за две седмици. Въвежда се отдалечено образование на ротационен принцип, прекратява се визитата в просветителни центрове и школи по изкуства, всеобщи публични мероприятия на закрито и намерено, заведенията би трябвало да работят с 50% потенциал.

ТЕМА преди 10 минути 110 преди 16 часа 1551 преди 18 часа 1124
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР