В област Плевен се обявява грипна епидемия от утре -

...
В област Плевен се обявява грипна епидемия от утре -
Коментари Харесай

От утре грипна епидемия в област Плевен

В област Плевен се афишира грипна зараза от на следващия ден - 31 януари, до отшумяване на болестта. Това заяви доктор Атанас Гарев - шеф на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен.
Той посочи, че учениците излизат в грипна почивка от на следващия ден /петък/ до 7 февруари.

В яслите и детските градини се вкарва още по-строг филтър. Не се одобряват деца със признаци на грип или остро респираторно заболяване, разясни доктор Валентин Цанков. Той уточни, че грипната зараза е обхванала регионалния град и цялата област - високи са стойностите на заболяемост в общините Пордим и Никопол, по-ниски равнища се регистрират в общините Долна Митрополия и Искър. Прогнозата на медика е, че тази година грипната зараза в област Плевен няма висока активност и евентуално ще бъде по-кратковременна.

България е в грипен капан! Вижте по какъв начин да се предпазим

По думите на епидемиолога в района циркулира грипен вирус, най-вече по този начин нареченият свински грип. Най-голяма заболяемост досега е записана във възрастови групи 5-14 години, и 0-4 години. Д-р Цанков разясни, че възрастното население е минало през този вирус в предишни години и има имунитет.

Прекратяват се плановите интервенции, женските и детски съвещания, лимитират се всеобщите прояви. Личните защитни ограничения против грипа са да се носи маска, да се заобикалят контактите, не се предлага самолечение, наложително е болните да се лекуват в домашни условия, като поемат повече течности и проветряват пространствата, показаха от РЗИ.

Епидемичните стойности на заболяемост за региона са 272 на 10 хиляди от популацията, уточни доктор Цанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР