В област Плевен се изпълняват над 250 проекта за близо

...
В област Плевен се изпълняват над 250 проекта за близо
Коментари Харесай

В Плевенско се изпълняват над 250 проекта за близо 100 млн. лв

В област Плевен се извършват над 250 плана за близо 100 млн. лева по програмата за развиване на селските региони, близо половината са разплатени.

Община Кнежа е една от най-активните по тази стратегия. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри в плевенската община Кнежа при разкриване на осъвременена детска градина "Звездица " с безплатна финансова помощ по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година

Министър Танева разкри окончателните ограничения, с които ще бъдат подкрепени земеделците

Тази стратегия ще продължи и през идващия програмен интервал за поддръжка на дребните обитаеми места, а община Кнежа ще остане в програмата, посочи министърът. Тя уточни, че за по-големите общини - над 15 000 поданици, има политическо решение да преминат в Регионалната стратегия, където бюджетът ще е по-голям.

Тази година във връзка спомагателните благоприятни условия, които Европа даде, фермерите ще бъдат подкрепени най-силно, спрямо която и да е друга година, акцентира министърът на земеделието.

Тя посочи, че регионът на Плевен остава по-малко обиден от най-тежкото климатично събитие за последните 30 години - сушата. Министър Танева, дружно с кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски, откри осъвременена детска градина по план на обща стойност 1,9 млн.лв., по подмярка 7.2. "Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура " на Програмата за развиване на селските региони.

По-късно Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри взе участие в срещи със аграрни производители от Плевенска област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР