В област няма позитивни проби. Една от първите мерки, насочена

...
В област няма позитивни проби. Една от първите мерки, насочена
Коментари Харесай

Ето цялата истина за икономиката у нас

В област няма положителни проби. Една от първите ограничения, ориентирана към локалните управляващи, е обслужването на патронажна грижа за самотно живеещите. 44 000 лева ще са дадени за задачата, разгласи зам.-социалният министър Зорница Русинова.

Пред Българска национална телевизия тя изясни, че всяка община обезпечава средства, с цел да може да се оказва помощ на възрастните хора. И уточни, че и в чужбина има случаи на инфектирани в обществените домове.

"Служителите са най-голямото предизвикателство. Има доста доброволци. Част от дневните центрове не могат да работят, техният личен състав може да се употребява за патронажната грижа ", разяснява Русинова.

На въпрос за мярката 60:40, тя сподели - доближава до хората. Тя е ориентирана главно към компании, които не могат изобщо да работят.

Над 160 000 са компаниите, подали заявки. С 5% сме задържали растежа на безработицата, акцентира Русинова.

Смисълът на мярката пък е да не се освобождават чиновници, добави тя. Русинова сподели, че разнородни са компаниите, които са кандидатствали. И подсети, че това не е единствената мярка. Другата седмица започва мярката за микро и дребния бизнес. Предвиждат се микрокредити.

Около 96 000 са безработните, дневно се записват към 3000 души. Техният профил е на хора със приблизително и висше обучение. Безработните са най-вече в огромните градове. Русинова изрази вяра, че доста скоро тези хора ще се върнат на работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР