В област Хасково общо 54 земеделски стопани - фермери и

...
В област Хасково общо 54 земеделски стопани - фермери и
Коментари Харесай

Отпускат 400 000 лв. за обезщетение на пострадалите от пожарите земеделци в Хасково

В област Хасково общо 54 аграрни стопани - фермери и животновъди ще бъдат обезщетени поради загуби, породени от пожарите този сезон. За задачата през днешния ден УС на фонд " Земеделие " отпусна 400 000 лв., заяви пред публицисти в харманлийското село Рогозиново земеделският министър Десислава Танева.

Танева бе в Рогозиново и в Свиленград за среща с потърпавши от бедствията. Осигурените средства са по регламента " Де минимис " и по думите на министъра ще има пари и за земеделци, които към момента не са подали заявки за обезщетяване.

Собственици на изгорели пасища ще получат по 30 лева на декар, по 40 лева се отпускат за тези с унищожени фуражни култури, 120 лева на декар за потърпевши с трайни насаждения, и до 1000 лв. за изгубени животни. Преводите ще бъдат осъществени на 24-25 август, даде обещание министър Танева.

На въпрос за зърнената годишна продукция Танева отговори, че при 99 % завършила беритба тя е 4,6 милиона тона, като съществена причина за ниските добиви е сушата този сезон. Не се планува обаче повишение на цената на пшеницата, а салдото е обезпечен и с опция да изнесем 3 млн. тона зърно, разясни Танева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР