В област Добрич има най-много повтарячи в училище-2,1% при 1

...
В област Добрич има най-много повтарячи в училище-2,1% при 1
Коментари Харесай

В Добрич има най-много повтарячи в училище

В област Добрич има най-вече повтарячи в училище-2,1% при 1 % за страната. Търговище е с най-нисък % висшисти у нас. Това демонстрират резултатите от районен разбор за проблемите на децата в Североизточна България по поръчка на българското учебно заведение по политика“Димитър Паница“. Проучването в четири области-Варна, Шумен, Добрич и Търговище е направено от Албена Бонева, ръководител на УС на фондация“Ръка за помощ“, която е някогашен ученик на учебното заведение по политика.
Анализът демонстрира, че съществува огромна диспропорционалност в обособените области във връзка с достъпа до обучение и медицински услуги. Докато във Варна са съсредоточени 80 % от лекарските практики, в по-малките обитаеми места децата са ощетени в това отношение.

Най-често неудачите в учебно заведение се свързват с невисок триумф или насъбрани отсъствия, зад които стои някаква фамилна обстановка или риск. Проблеми в фамилията провокират и експанзията в учебно заведение, а броят на обществените служащи и психолози, където са децата, е доста дребен. Ясно е, че педагогът не може да отговори на всички потребности на детето, уточни Албена Бонева. Според нея на всички места понижават професионалните гимназии, което се регистрира като уязвимост в просветителната система.

В системата на правораздаването на доста места липсват по този начин наречените сини стаи, които разрешават провеждането на разпит на дете от подготвен експерт в щадяща атмосфера по обещано наказателно дело. Само за област Варна през 2015 година да вземем за пример е имало 251 малолетни и малолетни лица с наложени възпитателни ограничения, а 213 деца са станали жертви на закононарушения. В сферата на обществените услуги липсват пари за мобилни екипи, които да обикалят дребните обитаеми места в дадена област.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР