В област Бургас стартираха съвместни проверки на полицията и служители

...
В област Бургас стартираха съвместни проверки на полицията и служители
Коментари Харесай

Бургаската полиция проверява дали магазините продават цигари на непълнолетни

В област Бургас стартираха взаимни инспекции на полицията и чиновници от Регионалната здравна ревизия по търговски обекти, осъществяващи продажба на тютюн , тютюневи произведения и техните производни на малолетни. 

Това са част от ограниченията, които бяха взети сред представители на учебните настоятелства и публични препоръки на образователни заведения, ситуирани на територията на Бургаска област .

На срещата, като главен проблем бе изведено всеобщото тютюнопушене от възпитаници в региона или към образователните заведения. След необятно разискване от страна на участниците в срещата бе взето решение за търсене на подпомагане от страна на полицията за реализиране на надзор и налагане на наказания по повод тютюнопушенето на лица под 18 години. 

Предстои стартирането на необятна осведомителна акция, ориентирана към родителите , които ще бъдат уведомявани за наредбите на Закон за протекция на детето и други нормативни документи, касаещи здравето на учащите се . В акцията ще се включат и педагогическите колективи на учебните заведения, в чийто интерес е ограничение на тютюнопушенето измежду учениците.

Контрол за съблюдаване на законовите условия, както и по определяне на нарушаванията , ще се упражнява от полицейските чиновници от районните ръководства, които в началото ще реализират предупредителна активност , следвана от санкционираща такава.

Предвидено е на всяка учебна ограда да бъде сложена указателна табела за възбрана на използването от деца на алкохолни питиета , тютюневи и свързани с тях произведения, произведения за пушене, разнообразни от тютюневите произведения и диазотен оксид (т. нар. божествен газ ). Важно е, да се означи, че не се касае за единична кампанийна самодейност, а за широкомащабна полицейска активност, която ще продължи до края на образователната 2024 година .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР