В обектите, ангажирани с провеждането на изборите, и тези за

...
В обектите, ангажирани с провеждането на изборите, и тези за
Коментари Харесай

Как да се обезопасят изборните секции срещу пожари - вижте с...

В обектите, ангажирани с провеждането на изборите, и тези за всеобщо събиране на хора е належащо да се обезпечат свободни пътища за евакуация т.е да бъдат свободни от материали и съоръжение затрудняващо евакуацията. Пътищата за евакуация на пребиваващите в постройката да бъдат обозначени с указателни табели. Това напомнят от пожарната в Пазарджик във връзка идните на 2 октомври парламентарни избори.

Избирателните секции би трябвало да бъдат оборудвани с пожаротехнически средства за в началото гасене на пожар, същите би трябвало да са механически изправни. Достъпът до тях да бъде свободен /да не се затрупват с материали и оборудване/ и би трябвало да бъдат сложени на налично и видно място за бързи дейности при нужда. 

Председателите, заместник-председателите и членовете на изборните секции би трябвало да знаят местата на наличните пожаротехнически средства за в началото гасене на пожар и да могат да работят с тях.

За отопление на пространствата да се употребяват единствено общоприети отоплителни уреди и според напътствията на производителя им!

Печките на твърдо гориво да са сложени на негорима поставка!

Забранено е тяхното разпалване с леснозапалими и горими течности!

Отоплителните уреди да не се оставят без контрол!

При овакантяване на помещението още един път се убедете, че сте изключили ел уредите! 

Да не се слагат горими материали на разстояние най-малко 1 метър до отоплителните уреди! 

В случай на зародил пожар в постройките или в самите пространства на секционните изборни комисии, ръководителите на СИК са длъжни да уведомят профилираните органи за пожарна сигурност и отбрана на популацията на телефон 112 и провеждат евакуацията на пребиваващите хора в постройката, както и подхващат незабавни ограничения за в началото гасене с наличните противопожарни уреди.  

В постройките и пространствата в които са ситуирани изборни секции безусловно е неразрешено тютюнопушенето и потреблението на открит огън.

Забранява се внасянето в изборните секции на каквито и да е горими и елементарно запалими течности в изборния ден. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР