В Ню Йорк винаги има място за небостъргач. Към панорамата

...
В Ню Йорк винаги има място за небостъргач. Към панорамата
Коментари Харесай

435 метра висок и 24 пъти по-тесен: Вижте най-тънкия небостъргач в света

В Ню Йорк постоянно има място за небостъргач. Към панорамата на архитектурния образ на Манхатън към този момент може да бъде прибавено публично още едно сдание – Steinway Tower. Съотношението сред височината и ширината на постройката е 24 към 1, което прави небостъргача най-тънкия в света.

Той има цели 84-и етажа ситуирани на 435 метра височина, само че е необятен едвам 17.5 метра. Така Steinway Tower попада в топ 3 на най-високите здания на западното полукълбо, нареждайки се след Световния търговски център и Central Tower Park.

При предпочитание от ваша страна бихте могли и да живеете в него. Но цените на някои от 60-е първокласни жилището в дребната “стоманена игла” в сърцето на Манхатън стартират от съвсем 8 милиона $ и доближават 66 при положение, че купувачите желаят да се снабдят с мезонет.

Сн.: Reuters

Първите пет етажа са непокътнати за търговски обекти на първокласни марки, зони за отдих, в това число басейн с олимпийски размери, фитнес център и столова.

Сградата е проектирана от основаната в Ню Йорк архитектурна компания SHOP Architects, а строителните действия са осъществени от JDS Development, Property Markets Group и Spruce Capital Partners.

Във времето когато “най-тънкият” небостъргач към момента беше в развой на градеж, Сн.: Reuters

Строителството на “най-тънкия” небостъргач на планетата стартира през 2013 година Грег Паскарели, шеф на SHoP Architects, назова Steinway Tower “проект с извънреден мащаб и епична величественост”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР