В Ню Йорк днес започва гражданско дело за клевета срещу

...
В Ню Йорк днес започва гражданско дело за клевета срещу
Коментари Харесай

Бивша журналистка съди Тръмп за клевета - според нея президентът я изнасилил през 90-те

В Ню Йорк през днешния ден стартира гражданско дело за клюка против Доналд Тръмп. По случая някогашната американска журналистка И. Джейн Каръл упреква някогашния президент на Съединени американски щати, че я е изнасилил през 90-те години на предишния век, предадоха международните организации.

Почти е несъмнено, че Тръмп няма да участва в правосъдната зала. Делото ще се гледа от федерален цивилен съд в Манхатън, откакто бъдат определени правосъдните заседатели. Съдът ще би трябвало да реши каква да бъде цената на компенсацията, което да бъде вероятно изплатено на някогашната журналистка. Тя е работила за сп. " Ел ". Днес И. Джейн Каръл е на 79 години.

Процедурата опълчва от 2019 година Каръл на Тръмп. Каръл упреква Тръмп, че я насилил в пробна на огромен магазин в Ню Йорк през 1995 година или 1996 година Тръмп обаче твърди, че това е цялостна неистина. Ето за какво Каръл заведе през ноември 2019 година гражданско дело против Тръмп за клюка. Тръмп тогава съобщи, че Каръл не е неговия вид жена. През 2019 година той не можеше да бъде съден поради имунитета му на президент. Каръл пък не съумя тогава да заведе дело за обезчестяване против него, тъй като отминалостта на хипотетичното закононарушение бе изтекла.

На 24 ноември 2022 година обаче влезе в действие закон в щата Ню Йорк, който разрешава в продължение на една година на жертвите на полова експанзия да възобновят исковете си в цивилен съд. Така Каръл подава нова тъжба предишния ноември и се стигна до актуалното гражданско дело. В жалбата тя упреква Тръмп и в експанзия, с изключение на в клюка, и желае обезщетение.

Процесът може да продължи две седмици. Той трябваше да стартира на 10 април, само че бе отсрочен тогава за през днешния ден.

Каръл и Тръмп предишния октомври дадоха показания под клетва във връзка със случая. Тогава Тръмп още веднъж съобщи, че Каръл не е била неговия вид жена и след това още веднъж увери, че той в никакъв случай не я е насилвал.

Но по време на разпита, провел се видеоконферентно, на Тръмп бе показана фотография, на която той е дружно с Каръл на банкет през 90-те години на предишния век и Тръмп обърка дамата от фотото с някогашната си брачна половинка, актрисата Марла Мейпълс, с която той беше женен от 1993 година до 1999 година и която през днешния ден е на 59 години.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР