В Ню Йорк бяха обявени новите носители на най-престижните награди

...
В Ню Йорк бяха обявени новите носители на най-престижните награди
Коментари Харесай

Кой спечели Пулицър тази година

В Ню Йорк бяха оповестени новите носители на най-престижните награди за публицистика в Америка, оценките Пулицър, оповестява Reuters.
Вестникът Аляска Дейли Нюз получи оценката в най-престижната категория " Служба на обществото ". Отличието се присъжда за следствие в съдействие с ProPublica, което разкрило, че една трета от обитаемоте места в отдалечения американски щат, където живеят най-вече индианци и ескимоси, нямат въобще полицейска отбрана.
Отличието за проверяваща публицистика беше обещано на репортера от Ню Йорк Таймс Брайън Розентал, който разкрил по какъв начин животите на хиляди таксиджии в Ню Йорк са били разрушени от порочните практики на злонамерени търговци на недвижими парцели.
Фотографите на организация Reuters получиха премията в категория Новинарска снимка, за работата им по време на всеобщите митинги против властта в Хонконг.
Наградите за 2020 година бяха раздадени в 15 категории за публицистика и още седем за книги, драма и музика. Пълният лист на наградените можете да видите тук.
Наградите Пулицър се раздават от 1917 година, откакто вестникарят Джоузеф Пулицър изискал в наследството си да бъдат учредени.
Раздаването им тази година беше отсрочено с две седмици, поради тежките проблеми на град Ню Йорк с пандемията от ковид.
Обичайно, носителите на премиите се афишират тържествено на гала в влиятелния Колумбийски университет в Манхатън.
Тази година Дейна Канеди, която управлява премиите, разгласи спечелилите посредством видеозапис от дневната на жилището й.
Те бяха избрани, откакто 18-те членове на борда на шефовете, разискали кандидатурите посредством видеоразговори и други виртуални срещи, написа БГНЕС.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР