В „Ню Бояна филм студио“ от днес започва трудова борса

...
В „Ню Бояна филм студио“ от днес започва трудова борса
Коментари Харесай

Всяка събота в „Ню Бояна филм студио“: Трудова борса в помощ на бежанците от Украйна


В „ Ню Бояна филм студио “ от през днешния ден стартира трудова борса за избягали от войната в Украйна, които желаят да си намерят работа у нас. Трудовата борса ще се организира всяка събота.

„ Замислих се по какъв начин рецесията в Украйна въздейства на киноиндустрията, кой се занимава сега с бизнес. Това е последното, за което би трябвало да се грижим сега. Реших да мисля какво може да се направи – превоз и настаняване са първите неща, които са нужни на един емигрант и по-късно някакво връщане към нормалността. Говорих с сътрудници и направихме трудова борса “, изясни пред bTV изпълнителният шеф на „ Ню Бояна студио Ярив Лернер.
Снимка: bTV

Към самодейността се причисляват посланикът на Съединени американски щати в Българи Херо Мустава се, фондация „ Америка за България “ и Американската комерсиална камера в България.

„ Очакваме да се откри добър конгрес, където търсещите работа да се устроят и да получат регистрация като бежанци. Има чудесни компании в България, които могат да предложат претовареност “, добави Лернер.
Снимка: bTV

Американският дипломат у нас съобщи, че посланието на самодейността е „ Единни с Украйна “.

„ Посолството на Съединени американски щати в България се гордее да бъде част от тази самодейност, да помогне на почтените фамилии, които бягат от родината си, тъй като са жертва на една неоправдана война. Искаме да покажем, че сме на тяхна страна. Изключително горда съм да видя какъв брой доста българи отварят вратите на домовете си. Винаги съм знаела, че българите са доста гостоприемни хора, само че в този момент това, което ни оферират, е в действителност доста трогващи. И хотелите отварят порти “, добави Херо Мустафа.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР