В няколко поредни дни здравният консултант на Столичната община, микробиологът

...
В няколко поредни дни здравният консултант на Столичната община, микробиологът
Коментари Харесай

Какво да правим при скарлатина и варицела – проф. Кантарджиев съветва училищните сестри

В няколко следващи дни здравният съветник на Столичната община, микробиологът и епидемиолог проф . Тодор Кантарджиев организира срещи с медицинските сестри от над 200 учебни заведения, оповестява на уеб страницата си Столичната община.

Темата на диалозите са ограниченията, които е добре да се вземат при заболяване на деца от скарлатина, варицела и разнообразни сезонни респираторни инфекции . Домакин на срещите е общинската Университетска Първа МБАЛ " Св. Йоан Кръстител ".

Проф. Кантарджиев показва пред медиците главните прояви на другите типове заразни заболявания и най-ефективните медикаменти за лекуването им. Той предлага какви проучвания е добре да се създадат, след преболедуване от скарлатина, варицела или ангина, с цел да се избегнат затруднения и последици като ревматизъм, енцефалит и други.

Най-често се заболява 4-5 дни след контакт със инфектиран. Затова е добре при случай на заболяло дете в класа, съучениците му да си създадат незабавно тест за скарлатина или варицела, счита епидемиологът.

Професорът предлага на сестрите и какви препарати за стерилизация е добре да се употребяват в учебните заведения за попречване на разпространяването на вирусни болести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР