В няколко големи и по-малки български града днес, 7 септември,

...
В няколко големи и по-малки български града днес, 7 септември,
Коментари Харесай

Пак протести на тема ще ни откраднат децата

В няколко огромни и по-малки български града през днешния ден, 7 септември, имаше митинги по тематиката " права на децата ", оповестява БНР. Става въпрос за София, Бургас, Варна - в Сандански, Пловдив, Ямбол и Благоевград са планувани автопоходи, а в Русе автошествие до Дунав мост. Причината са проектите за промени на общо 27 закона.
В столицата митингът беше пред Народното събрание и докара до обсада на бул. " Цар Освободител ". В Бургас млади фамилии с деца стачкуваха срещу Стратегията за детето, която съгласно тях " ръководещите прокарват посредством промени в наредби и нормативни актове ".
" Управляващите споделиха, че тактиката за детето е спряна, само че в това време гласоподаваха промени в 29 нормативни акта, които са директно свързани с нея ", сподели Бисер Русенов от Организацията за протекция на българските жители, която е основател на митинга.
Протестиращите са срещу да има полово обучение в ранна детска възраст и готвят огромен митинг в София в края на месеца. А във Варна потеглиха да желаят от Конституционния съд да ги отбрани от това естествените фамилии и приемните са с идентични права, а деца се лишават от родителите и по анонимни сигнали на съседи. Протестното шествие мина през централната част на града около общината, където хората оставиха детски играчки и продължиха до офиса на норвежкото консулство в морската столица. 
Междувременно от общественото министерство разпространиха позиция, че се опълчват на " погрешните изказвания " в общественото пространство във връзка измененията в законодателството в региона на закрилата на детето, които влизат в действие от първи януари и че те са с поддръжка на децата и техните фамилии.
" В настоящите от 2006 година текстове, които регламентират основанията за настаняване на дете отвън фамилията, няма смяна. Както до момента, по този начин и след 1 януари 2020 година, сходна краткотрайна мярка за протекция ще може да бъде подхваната само с решение на съда, освен това единствено в доста крайни случаи на принуждение, неглижиране и нарушение на интереса на детето (склоняване към проституция, милостиня, трафик). Социалните служащи и полицията извеждат деца от фамилиите им единствено в случай че животът и здравето на детето са застрашени ", гласи основата на позицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР