В някои случаи хапчетата не могат да ви облекчат от

...
В някои случаи хапчетата не могат да ви облекчат от
Коментари Харесай

Вижте как да се отървете от главоболието за 5 минути без хапчета

В някои случаи хапчетата не могат да ви облекчат от главоболието, от което страдате, и с изключение на, че не ви оказват помощ, могат да причинят доста отрицателни резултати.
Има техника, известна като акупресура, която е за лекуване на главоболие по натурален път и е научно потвърдена. Можете да практикувате тази терапия без никакви медицински знания, тя е доста сходна на рефлексотерапията и акупунктурата.
Седнете в комфортно състояние и се отпуснете, след което масажирайте избрана точка доста деликатно, като извършите кръгово придвижване за 1 минута. След 5 до 10 минути болката би трябвало да спре.
Шест съществени точки, които да масажирате, с цел да се облекчите от главоболие:

Yintang
Това място се намира сред вашите вежди, тъкмо където костта на носа минава в челото. Масажът на тази точка също по този начин третира умората на окото.

Zan Zhu
Тези точки се намират в самото начало на веждите и са симетрични. Масажът им може да ви оказват помощ, в случай че имате хрема или имате проблеми със зрението.

Yingxiang
Тези точки могат да бъдат открити до ноздрите в сходство с нашите очи. Масажът им оказва помощ да лекувате главоболие, зъбобол и да облекчите напрежението. Почувствайте дребна дупка надолу по скулите си, елементарно ще ги намерите, оказва помощ за отваряне на синусите и облекчение на напрежението.

Tian Zhu
За лекуване на болежка в очите, мигрена, главоболия, ушите, открийте тези точки, които са на гърба на главата в средата сред ухото и горната част на гръбначния дирек.

Shuai gu
Намерете тези точки на 2-3 см от линията на косата, натиснете ги, с цел да лекувате болката в слепоочията и умората от очите.

He gu
Между палеца и показалеца има 2 симетрични точки, които могат да ви оказват помощ да лекувате зъбобол, болки в гърба и други
Като деликатно следвате инструкциите и придавате напън върху тези точки, би трябвало неотложно да усетите смяна и облекчение. Ако не почувствате нищо, посетете доктор./Zdrave.to.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР