В някои секции има рязка смяна на начина на гласуване.

...
В някои секции има рязка смяна на начина на гласуване.
Коментари Харесай

Политолог: Над 1700 секции са с висок риск за купен вот

В някои секции има внезапна промяна на метода на гласоподаване. Избиратели трансформират вижданията си противоположно на предходния си избор. В секциите с риск от платен избор, хората не отиват да гласоподават, когато липсва тласък или опасност. 1738 секции демонстрират систематични отклонения. Това заяви Марио Русинов, политолог от Антикорупционния фонд. 
По думите му през юли имаше внезапен спад на интензивността на тези секции. " Машинният избор съумя да секне механизмите на платен избор, особено в частта за инспекцията. Няма по какъв начин да се снима бюлетината. През ноември секциите в риск бяха с по-ниска интензивност. Най-сериозен проблем има във Варненско, Кърджалийско, Пазарджик и Плевен. В Бургаско следеният избор е обезвреден в известна степен ", съобщи той.
Според него в Пазарджик купеният избор не е намалял. " От 96% интензивност през април, интензивността спада на 14% в секция в кв. " Христо Ботев ". И двете партии, които означават най-високи резултати, имат над 10 пъти спад ", уточни Русинов. И добави, че е невероятно да се сформира резистентен кабинет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР