В някои региони в Германия скоро може да има недостиг

...
В някои региони в Германия скоро може да има недостиг
Коментари Харесай

В Германия предупредиха за възможност от недостиг на вода

В някои райони в Германия скоро може да има дефицит на вода поради сушата, съобщи ДПА, базирайки се на представители на локалните управляващи.

" Драстично увеличаващото се търсене на вода в индустрията, селското стопанство, само че също и в частните домове, съставлява проблем ", сподели изпълнителният шеф на немската Асоциация на градовете и общините Герд Ландсберг пред в. " Ханделсблат ". Поливането на градини и пълненето на огромни басейни с чешмяна вода би могло да се трансформира в " същински проблем " през летните месеци, добави той, предава Българска телеграфна агенция. Системите за поливане изразходват до 800 литра питейна вода на час, изясни Ландсберг. " Това би могло да натовари водопреносната инфраструктура до нейния лимит в някои райони ", добави той. Ландсберг посъветва частните семейства да събират колкото се може повече дъждовна вода и добави, че в някои самостоятелни случаи би могло да се наложи общините да постановат ограничавания на използването на вода.

Лансберг също по този начин прикани за създаването на " общински проекти за деяние в жегите ", които да плануват по какъв начин хората да бъдат предпазени от опасности за тяхното здраве и да включват вложения в зелени покриви и фасади, както и места за отдих на прохладни места. Той добави, че подмяната на черен асфалт с покритие с по-светъл цвят също може да помогне за събаряне на температурите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР