В някои народи има понятие като часът на вещиците или

...
В някои народи има понятие като часът на вещиците или
Коментари Харесай

Защо много хора се будят постоянно в 3 след полунощ - часът на дявола и вещиците

В някои нации има разбиране като " часът на вещиците " или " часът на дявола ". Това поверие идва от европейския фолклор, в който се споделя, че в несъмнено време на нощта разнообразни свърхестествени сили като вещици, демони и привидения стават изключително мощни, а черната магия - най-ефикасна, написа esoreiter.ru.

Мнозина считат, че това време е противоположно на това, когато е починал Исус Христос. Спасителят се отправил на небето в 3 следобяд, а в 3 през нощта беснеят всевъзможни тъмни сили.

Така или другояче, само че фактически в 3 часа след среднощ доста хора се будят постоянно. Неочаквано отварят очи, поглеждат към часовника и когато схванат, че още им е доста рано да стават, още веднъж потъват в бездънен сън (в най-хубавия случай). Независимо от това, тази странна причинност с течение на времето стартира да плаши хората.

Какво споделят медиците?

Някои от лекарите считат, че сънят се разрушава на няколко интервала и тъкмо в 3 часа става промяната на една фаза с друга. С други думи дълбокият сън си отива и човек се буди. Това се трансформира в табиет поради биологическия часовник на индивида, който е доста прецизен и събуждането става в едно и също време.

И това е забавно: Как да заспите елементарно още веднъж, в случай че се разсъните през нощта? - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Други медици настояват, че към 3 часа през нощта тъмнината става изключително гъста, поради което мелатонинът в човешкия организъм контролира и превключва положението на сън. Така всеки човек може да се измъкне от обятията на Морфей.

Трети специалисти споделят, че в 3 след среднощ стартират да работят в интензивен режим черният дроб и жлъчката, които очистват организма, само че прекъсват съня.

И въпреки всичко, може би е мистичност?

Причините може да са разнообразни, само че хората се будят в Часа на вещиците от древността. Затова има доста предания, че по това време на Земята господстват тъмни сили. Те се появяват в среднощ, а към 3 часа през нощта е кулминационната точка на върлуването им. И неслучайно доста от хората се будят с възприятието, че някой е седнал върху гърдите им и те не могат да си поемат мирис...

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР