„В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми, там

...
„В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми, там
Коментари Харесай

Критична ситуация с водата в пернишки квартали, решение засега няма


„ В някои квартали на Перник има извънредно тежки проблеми, там изобщо няма вода “, съобщи пред БНР кметът на града Станислав Владимиров.

„ В Батановци няма близо 10 дни към този момент, в кв. „ Църква “ е същото състояние – нямат никакъв достъп до питейна вода. Преди към месец, когато започва водният режим, министър председателят на съвещание на Министерски съвет разпореди на министър Петя Аврамова да сътвори група, която в бърз порядък да взема решение тежките проблеми. За страдание тази група се събра единствено един път при госпожа Аврамова. Тя близо месец към този момент не откри време да пристигна в Перник да се запознае с извънредно тежката обстановка “, сподели той.

„ Публично бе уволнен шефа на ВиК сдружението, което сътвори спомагателен безпорядък “, уточни още кметът Станислав Владимиров в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

В избрани сектори от квартал „ Църква “ няма вода от 6 дни, съобщи Радослав Динев от квартала. Според него повода е безхаберното отношение на ВиК сдружението.

„ Не са разчели вярно режима. В момента имаме и различен тръбопровод – от Витоша. Гражданите се съмняват, че първокласно населено място се е настанило нелегално на този водопровод… Това състояние е нетърпимо. Нито има водоноски, нито има информация по кое време ще пуснат водата. Положението стана сериозно “, сподели той.

Хората заплашват с още митинги, в случай че не им бъде пусната вода.

„ Знаем от кое място се управлява обстановката. За жал, може да пострада централна градска част – в случай че пуснем помпите да зареждат нашия квартал, няма да има водоподаване в централната градска част “, сподели Радослав Динев.

Днес в Перник следва общо заседание на ВиК сдружението за промяна на шефа Иван Витанов. До неговото премахване се стигна, откакто на 6 ноември стана ясно, че равнището на язовир „ Студена “, който зарежда популацията с питейна вода, е сериозно ниско, и на 18 ноември беше въведен воден режим за града и още 10 обитаеми места в района. Последваха и митинги на жители.

За нов шеф на ВиК сдружението в Перник се спрягаше името на Илиян Илиев – шеф на ВиК сдружението в Шумен. Той дори беше освободен преди дни от тази служба, само че в петък настъпи поврат и се появи проблем за неговото пренасяне. След решение на Окръжния съд в града се оказа, че остава шеф на ВиК-Шумен.

Община Шумен, която има 23% дял в сдружението, внесе в съда искане за прекъсване на вписването на новия шеф на ВиК в Търговския указател. Така Илиев не може да поеме ръководството на ВиК-Перник до осъществяване на конкурс за шеф на ВиК-Шумен.

„ Всички се надяваме Общото заседание да избере хидроинженер, експерт, специалист, човек, който познава системата. Тук обстановката е извънредно тежка и новият шеф няма да има никакво време и толеранс. Той би трябвало да познава системата и да може доста бързо да взима тежки решения, които да стабилизират комплицираната обстановка, в която се намира града “, сподели още кметът Станислав Владимиров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР