В някои кътчета по света има ритуали, които са изключително

...
В някои кътчета по света има ритуали, които са изключително
Коментари Харесай

Тръпки ще ви побият! 5 ритуали, които са изключително странни и дори шокиращи

В някои кътчета по света има ритуали, които са извънредно странни и даже шокиращи. Те са свързани със сватби, с погребения и с търсене на духовно прояснение. Вижте ги:

1. Ходене по жарава

Традицията на вървене по горяща жарава, известна по нашите ширини като нестинарство, е античен бит в България и Гърция. Подобен обред обаче съществува и в Малайзия. Церемонията там е отдадена на деветте съществени божества-императори и включва филтриране, посредством вървене по горещи въглени. Местните считат, че духът на огъня плаши злите сили и има свойството да лекува редица болести.

2. Танц с мъртвите

Фамадихана е ритуална гала за удостояване на мъртъвците, която жителите на остров Мадагаскар правят от епохи. По време на ужасяващия обред покойниците се изваждат от гробовете, сменя се платното, с което са увити, хващат им ръцете и танцуват с тях. Накрая ги връщат назад в гробовете. Според локалните поверия човек минава в отвъдния свят, единствено когато тялото му се разложи изцяло, а до тогава той би трябвало от време на време да бъде „ раздрусван “.

3. Смъртен обред

В тропическата джунгла на Амазонка хората от племето Яномамо имат традиция да кремират своите умряли близки. Пепелта прибавят към бананова каша, която изяждат. Според тях гибелта е изкуствен развой, по тази причина извършват този обред, с който имат вяра, че душите на техните близки продължат да живеят с тях.

2. Небесно заравяне

Тибетските монаси имат вяра в кръговрата на прераждането на човешката душа по тази причина те не виждат смисъл в обичайното заравяне на тялото на умрелия. Душата, съгласно тях, не е обвързвана с физическата си обвивка. Така че, след гибелта на човек, специфичен чиновник реже тялото му на дребни части, с които храни лешоядите в планината.

1. Канибализъм

Сред най-шокиращите ритуали по света е този на индийската фракция агхори. Те имат вяра, че плътта и тялото са преходни и нямат тежест в този свят, по тази причина населяват гробища и места за кремации. Необичайните им ритуали са свързани с ястие на човешка плът, мърша, пиянство от човешки черепи, медитация измежду труповете и изобразяване по телата с пепел от изгорени трупове – всичко това, в търсене на духовно прояснение.



Източник: Дарик
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР