В някои държави по света има широко разпространено убеждение, че

...
В някои държави по света има широко разпространено убеждение, че
Коментари Харесай

Нехигиеничен ли е необрязаният член?

В някои страни по света има необятно публикувано разбиране, че обрязаните пениси са по-хигиенични от необрязаните. Дали в действителност е по този начин? Според някои медицински специалисти отговорът е " Не ".
" Обрязването прави по-лесно поддържането на зоната чиста ", споделя доктор Кери Хронис, педиатър и създател на „ Грижа за бебето на доктор Кери: Ръководство за грижа за бебето през първата година “, " Но това не значи, че необрязаният пенис не може да бъде толкоз чист, колкото обрязания - единствено че мъжете би трябвало да се мият под препуциума, което не е сложна задача за множеството хора. "
Обикновено всичко, което е належащо за добра хигиена, е издърпване на препуциума, разчистване изпод с мек сапун и вода, изплакване и изсушаване, след което издърпване на препуциума назад на мястото му.
„ Периодично при необрязаните мъже препуциумът се инфектира “, продължава Хронис. " Но с добра хигиена това не би трябвало да е проблем. “
Изглежда, че хората повече ги е боязън от смегмата. Тя съставлява примес от мъртви кожни кафези и кожни масла, които се срещат естествено в мъжките и женските гениталии. Обикновено се намира под препуциума на необрязания пенис. Ролята е да служи за лубрикант, позволявайки на препуциума да се отдръпне с лекост.
Ако гениталиите не се почистват, смегмата може да стане повече и по-миризлива, само че това важи за всички немити гениталии. Миризмата идва от бактериалното разграждане на маслата.
Ами риска от ХИВ? Проучванията демонстрират, че мъжкото обрязване " доста понижава риска от заразяване с ХИВ при мъже посредством пенисно-вагинален секс ", съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Обрязаните пениси съдържат по-малко бактерии, в сравнение с необрязаните, което „ може да има трагичен резултат върху способността на мъжете да се борят с инфекции като ХИВ “, съгласно Time. Като се има поради това, носенето на презерватив по време на секс е най-сигурният метод да се предпазите от заразяване с ХИВ – без значение дали пенисът има препуциум или не.
В последна сметка - необрязан или не, членът би трябвало да се мие. Повечето елементи от телата ни ще се размиришат или инфектират, в случай че не се грижим за тях - уста, подмишници, крайници, дупе. Ако почистите вярно всяка част от тялото си, няма да имате проблем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР