В някои части на столицата на Судан и днес продължават

...
В някои части на столицата на Судан и днес продължават
Коментари Харесай

В края на примирието: Тежки сражения в столицата на Судан

В някои елементи на столицата на Судан и през днешния ден не престават тежки и продължителни сражения, оповестиха локални поданици, часове преди края на съглашението за преустановяване на огъня, съобщи Ройтерс. На фона на продължаващия към този момент шест седмици спор примирието донесе нежен мир, само че не обезпечи достъп до филантропична помощ.

Сраженията не престават през вчерашния ден и през днешния ден в южната и западната част на Омдурман, един от трите прилежащи града, приобщени към столицата на Судан.

От другата страна на река Нил, в южната част на Хартум, жителите също оповестиха за конфликти късно нощес.

Армията на Судан и паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП) са въвлечени в битка за власт, която избухна на 15 април, лиши живота на стотици хора и прогони близо 1,4 милиона души от домовете им.

Двете страни обявиха, че обмислят удължение на съглашението за едноседмично преустановяване на огъня, реализирано с посредничеството на Саудитска Арабия и Съединени американски щати, което имаше за цел да разреши разпределянето на помощи. Споразумението изтича в 21.45 ч. през днешния ден.

Вчера Саудитска Арабия и Съединените щати обявиха, че както армията, по този начин и Съюз на българските писатели са нарушавали неведнъж примирието и са попречили даването на филантропична помощ и възобновяване на главните услуги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР