В някакъв момент Васил Божков и бившият главен прокурор Иван

...
В някакъв момент Васил Божков и бившият главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Силвия Великова: Гешев и Божков може би са били съмишленици в някакъв момент

В някакъв миг Васил Божков и някогашният основен прокурор Иван Гешев може би са били съидейници. Това съобщи журналистът Силвия Великова.

“Васил Божков ми наподобява обезпокоен, леко разконцентриран. Самочувствието, което излъчваше мощ, го няма. Вчера той сподели, че завръщането му няма връзка с Гешев, с това сподели, че не схваща за какво е бил отхвърлен и даже сподели, че е тръгнал против хунтата. Може би в някакъв миг Гешев и Божков са били съидейници. ”

Според нея брифингът, който Васил Божков даде в събота не разкри нищо ново, нито за желанията му в политически проект, нито във връзка с делата, което се водят против него.

“Аз не разбрах какво желае да каже Божков през вчерашния ден, още преди 3 години направи партия и разбрахме, че желае да влезе в политиката. Ако новината трябваше да е, че е предпазен очевидец, с цел да опасява тези, поради които е в тази позиция, не се получи, тъй като не даде повече информация. Божков продължава някакъв собствен диалог с Бойко Борисов, само че от вчерашната конференция не стана ясно по какъв метод счита да употребява информацията, с която разполага ”, разяснява Силвия Великова.

Журналистът е на мнение, че предприемачът е приказвал доста по-конкретно преди три години, когато избяга ва Дубай.

“Не мога схвана за какво се върна, явно не е получил заричане за благоволение на управляващите. Не имам вяра да прави политическа кариера. Ако Божков имаше политически капацитет, можеше да го използва на първите избори на “Българско лято ”. Прокуратурата имаше време да си създаде всички каузи за 3,5 години, да обезпечи очевидци, да направи всички експертизи и в този момент да го удари. Напротив, виждаме по какъв начин го пуснаха под домакински арест, като споделиха, че за някои неща съвсем няма данни ”, сподели Великова.

Силвия Великова разяснява и решението на депутатите ротацията на ръководителя на правната комисия да стане преди ротацията на министър председателите в държавното управление.

“Най-важна обаче е конституционната комисия, която обаче още не се събира, което е знак, че не са се разбрали по текстовете. Опитите на ръководството да ограничи президента единствено ще му донесат позитиви, с цел да се показа като единствената съпротива ”, разяснява още пред Народоосвободителна въстаническа армия Силвия Великова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР