В НС се дискутират предложения за промени, свързани със зелената

...
В НС се дискутират предложения за промени, свързани със зелената
Коментари Харесай

Промените, свързани със зелената карта, отварят врата за измами

В Народно събрание се дискутират оферти за промени, свързани със " зелената карта " при пътешестване в чужбина на автомобилните превозвачи. Едно от тях е застрахователите първо да изплащат нанесени вреди, след това да предявяват искания, в случай че имат съображение. Заради това се обмисля и цената на застраховката да се оскъпи двойно. Темата разяснява Димитър Димитров от камарата на автомобилните превозвачи.

" Тези пари не се заплащат непосредствено на повреденото лице или на въпросните компании - репортери, ами седят като гаранция. Промените плануват едно заплащане без нужните доказателства, че на повреденото лице е платено. Отваря се една врата за извънредно доста измами. И все още не е загадка, че към нашето бюро " Зелена карта " идват измами, които бг застрахователи в някои случаи са принудени на изплащат, само че могат да предявяват искания или да спрат изплащането ".

Проблемът е, че когато се извърши машинация с такава застраховка, надали след две-три години, когато бъде наказано, лицето ще може да върне парите, които е взело. Ставали са произшествия с български водачи, когато те не са отговорни, само че са били принуждавани да признават виновност, да подписват документи на езици, които не схващат и така нататък, описа Димитров пред Българска национална телевизия.

" Много забавни неща се случиха в комисията по стопанска система, останах меко казано обезпокоен. на първо четене излезе заместник-министъра на финансите и сподели, че нашето национално бюро има избрани проблеми и дължи над 30 и няколко милиона по разнообразни искания от чужбина. Дали всички са измами - надали, само че нашето национално бюро дължи на другите бюра когато се предявяват искания за бг транспортно средство, провокирало ПТП в чужбина. Нашият зам.-председател излезе и сподели, че тези отговорности са понижени до 9 милиона, в този момент са под 5 милиона, т.е. казусът е решен. Министърката сподели ами ние имаме напътствие да решим казуса, а не да вършим законодателни промени. В работната група се появява министъра на финансите, която споделя ние се съгласували текстов и в случай че не бъзе признат текстът на МФ, ние няма да бъдем признати еврозоната и Шенген ".

Комисията по стопанска система беше неодобрена поради липса на кворум, въпросът е да не се окажем заложници на политически сюжет, уточни още Димитър Димитров.

Този проблем и двойното повдигане на полицата за " зелена карта " на превозвачите ще се отрази освен на тях, а и на всички обиковени водачи, предизвести той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР